onsdag 11 november 2009

VARNING! Det här är ingenting för känsliga personer

Nu ska det handla om en cannibalfilm ifrån 1980, filmen heter Cannibal Holocaust.

Det här är en ganska läbbig film, det tycker till och med jag som har sett det mesta i filmväg när det gäller otäcka och ruggiga filmer. Jag har dock sett den flera gånger genom åren, men det är knappast någon film som man ska äta falukorv eller kyckling till.

I kväll såg jag den medans jag åt falukorv, och efter en stund så kändes det inte som om det var falukorv som jag åt.

Ja, jag behöver nog inte säga så mycket mera, ni kan säkert räkna ut vad det kändes som jag satt och åt för någonting.

Filmen handlar om fyra unga amerikanska journalister, tre män och en kvinna, som beger sig ut i Sydamerikas djungler för att försöka hitta kannibaler i syfte att göra en dokumentär om dessa.

Men det hela går inte riktigt som de har tänkt sig. De fyra journalisterna försvinner spårlöst och en professor bestämmer sig för att försöka ta reda på vad som har hänt dem.

Han åker till det ställe i Sydamerika där de sist sågs och får hjälp i sökandet utav två guider som kan djungeln väl, de tar också med sig en ung indian.

När de har gått omkring i djungeln ett tag så blir de vittne till en grym händelse. En indian våldtar en vit kvinna med hjälp utav en spetsig sten för att sedan slå ihjäl henne.

De skrämmer indianen på flykten men får kontakt med hans stam. De blir injudna till stammen och gör sig till vänner med stammens medlemmar.

Vid ett tillfälle smyger sig männen tilll en glänta i närheten och får då se när en utav indanerna våldtar en vit kvinna och två andra äter upp en annan vit kvinna.

När professorn senare ska bada kommer några utav stammens kvinnor och badar med honom, sedan springer de iväg till en plats med honom och guiderna efter sig.

Där gör professorn och guiderna en hemsk upptäckt: På platsen hittar de de renätna skeletten utav de fyra unga amerikanska journalisterna upphängda i ett träd, kvinnorna står där på knä och tillber trädet med skeletten i som ett sorts altare.

Men journalisternas filmkamera finns kvar och filmrullarna också.

Männen undrar nu naturligtvis vad det är som har hänt och de lyckas bli inbjudna till en fest där en utav kannibalerna bjuder professorn på mat i form utav ett människohjärta. Han tvingas äta det för att inte göra sig till övän med kannibalerna, men det är naturligtvis inte trevligt.

Väl tillbaka i New York bestämmer sig professorn och några utav hans kollegor för att titta på journalisternas filmmaterial i hopp om att försöka få reda på vad det är som har hänt.

Det visar sig allt eftersom filmen rullar på att det aldrig har funnits några kannibaler eller någon kannibalstam, istället har de unga journalisterna framtvingat kannibalismen hos indianerna genom att bete’ sig väldigt grymt emot dem bara för att få någonting att filma.

Bl a föser de in flera utav stammens medlemmar i en hydda och sätter eld på den. När indianerna försöker fly föser de in dem i hyddan igen.

Indianerna dör en kvalfull död.

På tal om kvalfull så får man också i filmen se när journalisternas guide fångar en sköldpadda, hugger av hals och ben, rensar sköldpaddan levande, bryter sönder skalet osv för att de ska kunna äta den.

Det hela är otäckt nog inget fejk, utan just den scenen är på riktigt.

Men guiden blir senare biten utav en giftorm, de hugger av benet och bränner såret för att rädda honom. Men han dör.

Längre fram i filmen tvingar de några indianer att slå ihjäl en annan indian för att få bra bilder, journalisterna våldtar också en úng indianflicka.

Som straff för att hon har låtit sig ha våldtagits utav vita män dödar stammens medlemmar henne genom att köra upp en påle i hennes stjärt så att den går genom hela kroppen och tränger ut ur hennes mun.

Men i slutet utav filmen får de fyra unga amerikanska journalisterna betala ett högt pris för sina grymma handlingar emot indianerna.

Journalisterna blir jagade och dödas en efter en. Den första får ett spjut genom kroppen och dör, sedan bär indianerna iväg honom och en utav dem hugger av hans penis och äter upp den.

Sedan hugger de huvudet av journalisten och hugger sönder hela hans kropp för att därefter plocka ut inälvor, tarmar och andra organ. Sedan äts dessa upp.

Den andra juornalisten, som är kvinna, jagas ikapp, våldtas upprepade gånger av flera utav indianerna för att till slut få huvudet avhugget. Sedan springer indianerna runt med det som en sorts trofe’.

Den tredje journalisten jagas ikapp och får ett slag i huvudet så att han blöder kraftigt. Sedan dör han, och där tar dokumentären om kannibalerna slut. Vad som hände med den fjärde får man inte se, men han blir ju mördad han också eftersom hans skelett hittas tillsammans med de andras.

Dessa fyra journalister gick alltså inte bara en grym och brutal död till mötes, de filmade också sin egen död. När det gäller indianerna så dödade de journalisterna på olika sätt som hämnd för de saker som de hade gjort emot en del utav stammens medlemmar.

Efter att professorn och några andra personer har sett dokumentären beslutar man att bränna allt material. Det var ifrån början tänkt att den skulle sändas på bio eller i tv som en hyllning till de fyra journalisterna, men efter att ha sett vad som hände med dem så kunde man naturligtvis inte sända det hela.

När professorn kommer ut ur huset där dokumentären har visats så tänder han en pipa, tittar upp emot himlen och säger: -Hm...God only knows who the real cannibals are.

Ja, så slutar filmen Cannibal Holocaust.

http://www.youtube.com/watch?v=oNYTWLKUJ1E finns en trailer på filmen.

Lämna gärna en kommentar till mitt inlägg om vad ni tycker om denna film.

Ni får också gärna skriva vad ni tycker om min beskrivning utav handlingen.

7 kommentarer:

charlotte sa...

målande beskrivning. nu har du besparat mig att se den filmen iaf o därmed kanske jag kan sova lite bättre..
kram

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ja, det är en rätt otäck film det här, men hoppas du sov gott.
*Kram*

charlotte sa...

vad ska du se för roligt ikväll då?

Smörblomma sa...

Ja, fast idag är det inte alls så där fint ute, istället har det vällt ner snö.

Jodå. Jag tyckte din beskrivning var långt mycket bättre än trailern.

Skräck och bisarrhet, i bokform och på film, faschinerar mig :x

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ingenting, ska på fest. Men har nyss publicerat ett studiearbete om islam och muslimer som en vän har gjort.

Svar till Smörblomma: Sedärja.

Dr Feelgood sa...

Det är en av de bättre kannibalfilmerna,jag gillar den fejkade dokukänslan i den. Är kanske lite skadad vad gäller sådana filmer. Har du sett någon ur Guinea Pig serien?

Anonym sa...

Svar till Dr Feelgood: Känner igen serien, men har inte sett den. Men den är onekligen intressant.