fredag 12 mars 2010

Tur att inte snedögonen vann första världskriget

Japan är en fantastisk nation, eller hur?

För medan övriga världen satsar på att rädda tonfiskebestånden så gör japanerna det motsatta: De fortsätter att hävda sin ensamrätt på världens tonfiskebestånd.

Och varför? Jo, på grund utav att tonfisk är en utav ingredienserna i deras vidriga slemrätt till nationalrätt, nämligen sushi.

Denna vidriga dyngmat är inte ens tillagad, nej, den ska ätas rå så till den millda grad att man får tarmsjukdomar som heter duga.

Att japaner inte vet bättre, ja, det är en sak.
Men att det finns svenskar som äter denna mångkulturella dyngmat är helt ofattbart.

Nej, då blir jag hellre muslimätare, och gör därmed världen en stor tjänst. För att vara kannibal kan faktiskt vara bra, i alla fall om man äter rätt sorts människor, t ex sådana som bara ställer till med en massa skit, alltså t ex negrer, romer, judar och muslimer.

De två sistnämnda har mer gemensamt än vad de själva vill ha, det är väl en utav orsakerna till att de hatar varandra så himla mycket.

När det gäller sushi så äter jag hellre surströmming som har legat nergrävd i en strandbrink i sex månader, och som därefter har fått lufttorka.

Angående japaners krav på att få fortsätta utrota tonfisk och andra havslevande djur som t ex valar så stod nämligen följande artikel ikväll på SVT text-tv:

Japan emot stopp för tonfiskhandel

Japan kommer att motsätta sig ett förslag om världsomspännande förbud mot handel med blåfenad tonfisk, säger den japanska regeringens främste talesman.

Igår anslöt sig EU till kravet som redan tidigare hade stöd av USA.
Förslaget innebär en uppmaning till Cites, som listar utrotningshotade arter, att rösta för ett handelsstopp vid nästa sammanträde.

Enligt experter har stammen med blåfenad tonfisk decimerats kraftigt. Men ett handelsförbud är impopulärt bland japaner, som koncumerar 75 % av all sådan fisk.

Läs mer om det hela på bl a http://svt.se/2.22584/1.1922913/japan_gar_emot_stopp_for_tonfiskhandel .

Ja, dessa jävla "snedögon", det var allt en sju helvetes himla tur att de inte vann första världskriget, för om de hade gjort det så hade all världens fiskebestånd, oavsett om det gällde i söt- eller saltvatten, varit utrotade för länge sedan.

Det hade inte funnits så mycket som en halv mörtröv kvar ens.

När det gäller tonfisk så är det japanerna som är boven i dramat, för det är nämligen Japan som bär ansvaret för att den blåfenade tunan (som den ju heter) står på utrotningens brant (det finns även en annan art av tonfisk, den heter gulfenad tuna).

För vad gör de när all tonfisk är slut? Börjar de utrota andra arter då?

Ja, detta sker redan, det har nämligen gått så långt att de japanska fiskeflottorna går djupare och djupare ner i havet i sin jakt på fisk, detta på grund utav att de fiskarter som de normalt fiskar efter är så få att det inte lönar sig att fiska efter dem längre.

De fiskar alltså därför upp arter som är oätliga, t ex olika sorters djuphavsfiskar som mest består utav en massa senor och ben, och som heller inte är särskilt stora, oftast är de bara runt 20-30 cm och lever på mycket stora djup, t ex på 600-800 meters djup.

Dessutom ser dessa rent ut sagt skräckinjagande ut, jag syftar nu på arter som t ex huggormsfisk och idacanthus.

Den sistnämnda skulle man i princip aldrig se, om det inte vore för att de är så glupska. De attackerar ofta fiskar som är dubbelt eller tredubbelt så stora som de själva, men på grund utav att idacantus som vuxen inte blir större än 27 cm (det är bara honan som blir så stor, hanen blir bara en liten "fjärt") så kan den naturligtvis inte svälja en så stor fisk.

Men som sagt så är det tur att inte de japanska snedögonen vann första världskriget, för om de hade gjort det så skulle alla människor på hela jorden enbart ha fått äta fisk.

Och den dag som man, enligt kristendomen, blev uppstånden ifrån de döda så skulle man då möta upp med "slemtorskar" i håret, "taskmörtar" i armhålorna samt en och annan genomrutten surströmming/ alternativt håkärring (grönlandshaj) i arslet.

Visst, fisk är nyttigt, men det finns också gränser för hur mycket fisk man ska äta.

För jag skulle inte vilja äta någonting som t ex har suttit i någons röv (och jo, det finns personer som har sex med fiskar).

Skulle Ni vilja det?

9 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag kommer aldrig någonsin att sätta munnen till rå fisk!! Något så vidrigt! Ingen surströmming heller, nej kommer det fram någon sådan då håller jag mig på långt avstånd!!Kramiz

charlotte sa...

du kan väl inte på fullaste allvar hellre äta en rutten fisk än en rå?

robban sa...

det märkliga i sammanhanget är att tonfisk som råvara till sushi lanserades på 50-60 talet men likt förbannat så hävdar japanerna att det är deras nationalrätt. förövrigt så kommer fisk till sin rätt lätt kokt eller stekt alt beredd på något sett, att äta rå fisk är lite av ett slöseri med råvarorna.

Ninja sa...

Sill är rå fisk och gravad lax med för den delen...
Du är rationell i ditt sätt att lösa problemen må jag säga....

Smörblomma sa...

Oj, hej igen! Nej jag är inte med på Facebook, jag tycker att jag sitter alldeles tillräckligt framför datorn som det är :)

Klart att de börjar utrota andra arter när tonfiskbeståndet är slut, de verkar ju vara helt besatta av sin sak.

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Hehe, ibland kan det vara svårt att skilja på sarkasm och sanning. Jag var lite sarkastisk när jag skrev det där om att äta rutten fisk, det jag menar är att om man äter en rutten fisk så smakar det knappast värre än rå fisk, det går på ett ut, så att säga.
Enkelt uttryckt: Att välja mellan att äta rutten fisk och att äta sushi är som att välja mellan pest och kolera.

Karpstryparn sa...

Svar till robban: Ja, med tanke på hur japaner resonerar i denna fråga så skulle man kunna tro att allihop har en form utav extremt aggressiv varböld i sina hjärnor. Eller också kanske det rör sig om en sällsynt variant av aggressiv böldpest, alltså svarta döden, som deras hjärnor har.
När det gäller råvaror:Absolut!

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, rå fisk är äckligt. Kramiz

Svar till Ninja: Ja, jag gillar inte sill heller.
Rationell? Ja, hehe, kanske det.

Svar till Smörblomma: Oki doki. Ja, japaner är sjuka i huvudet när det gäller sånt här.

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna måndahg! kramiz