tisdag 22 juni 2010

Karpstryparn om DO och diskriminering, del 1

Jaha, så har det nu blivit dags för första delen i min serie om DO och diskriminering, den andra och sista kommer i nästa inlägg.

Den första filmen kommer att ta upp bl a DO:s diskriminering utav sina anställda, DO:s (alltså Katri Linna) utnämning till Sveriges sämsta chef 3 år i rad, den faktiska diskrimineringen och den upplevda samt den påhittade, om bensinmacksföreståndaren som körde ut två personer ifrån Mellanöstern ur sin mack för att de stal, om vad han fick böta för det, och om att DO vid flera tillfällen själv har blivit stämd för diskriminering (ett av fallen gällde Lunds universitet).

Men den kommer också att handla om att svenskar och vita invandrare diskrimineras på arbetesmarknaden, till förmån för icke-vita invandrare ifrån t ex icke-västerländska länder, samt att det i Sverige nu för tiden anses värre att diskriminera någon än att mörda någon, t ex i fallet med de två muslimska kvinnorna som vägrade ta av sig sin niqab på ett badhus i Göteborg.

Här följer nu del 1 i denna serie, för att kunna se filmen så måste ni enkelklicka på den med vänster musknapp, det går även att klicka på den så att man kan se den i full size-format (ni får pröva er fram helt enkelt).

Filmen är gjord den 21:a juni 2010. Ett stort tack till Mr Varulv på Youtube för hjälpen med denna film.



Läs även om DO och diskriminering på t ex http://www.do.se/ och http://www.do.se/sv/Om-DO/ .

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag har kollegor som blivit anmälda...Funderar faktiskt ofta över vem som egentligen diskrimineras...kramiz

Anniepie sa...

Intressant blogg! :)

Ninja sa...

Hur blir det om alla diskriminerar alla?

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, det är samma här. Kramiz

Svar till Anniepie: Tackar.

Svar till Ninja: Tja, hur ska man säga? Det blir nog minst sagt väldigt rörigt, fast å andra sidan är det ju så i Sverige nu för tiden.

Fenixmonas sa...

Kunde inte se filmen gör ett nytt försök senare,,,Kramiz