söndag 7 november 2010

Varför anmäla om ni är oskyldiga?

Igår stod följande artikel på SVT text-tv:

Männen som greps anmäler polisen

De fyra män som greps av polisen i Göteborg i anslutning till förra helgens bombhot mot stadens centrala delar har nu polisanmält polisen för ingripandet, skriver Aftonbladet.

-Vi vill ha upprättelse. Vi vill att hela svenska samhället ska veta att vi är oskyldiga, säger hustrun till en av de som greps.

De fyra familjerna gick idag till polishuset i Angered, där de gjorde en anmälan per hushåll. -Vi har anmält dem som gjorde insatsen och även dem som beslutade om dem, säger hustrun till Aftonbladet.

Läs mer om det hela på bl a http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8078265.ab ,

http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2010/11/05/232175/index.xml ,

http://www.nyhetsverket.se/nyhet/11280/Terrorgripna-anm%C3%A4ler-polisen

och

http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2010/11/05/232175/index.xml .

Ja, vill man polisanmäla någonting så är man ju naturligtvis i sin fulla rätt att göra detta, dock blir det hela rätt märkligt när det som i det här fallet är frågan om att de poliser som blir anmälda bara har gjort sitt jobb.

För polisen hade naturligtvis goda skäl till att gripa dessa personer, gripandena skedde knappast på måfå, så att säga.

Och varför anmäler dessa invandrare (ja, det är frågan om invandrare, i det här fallet muslimska sådana, detta enligt sanningsenlig media) polisen om de är oskyldiga?

Eller är det frågan om hämndanmälningar, för att polisen gör sitt jobb?

"Buhuuu, buhuuuuu, det är såååååååååå syyyyyyyyyyyyynd om ooooooooss, polisen är dumma rasister!!"

Jaha ja, det resonnemanget är det ju knappast första gången man hör, och inte den sista heller.

Som sagt, varför anmäler de polisen om de är oskyldiga? Det här visar ju bara på motsatsen, nämligen att de är skyldiga, och att de har någonting att dölja.

En annan sak som är märklig med detta är att muslimska invandrare borde vara vana vid polisaktioner i sina hemländer, eftersom dessa länder oftast är rena diktaturer.

Så därför borde de ju acceptera polisaktioner i Sverige också.

Jag förstår helt enkelt inte varför dessa familjer har anmält polisen, för det finns ju faktiskt ingenting att anmäla.

Sedan är det också lite kul att några av fruarna för talan, med tanke på vad islam säger om muslimska kvinnors rätt i samhället.

Med andra ord, det blir rejäla spöstraff för dessa fruar när de kommer hem!

4 kommentarer:

Smörblomma sa...

Underligt att fruarna vågade öppna munnen. Ibland skulle det vara roligt att veta hur det står till innanför hemmets väggar där, kanske fruarna är tuffare än vad man tror?!

charlotte sa...

nu håller jag inte med. det är klart man anmäler om man anser sig vara oskyldigt anklagad för nåt. då vill man ju att de jävlarna åker dit

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Absolut, är man oskyldig så gör man rätt i att anmäla. Men det finns gott om invandrare i Sverige som anmäler fast de är skyldiga, de kan inte acceptera att de blir avslöjade. Detta gäller oftast muslimska invandrare, men även romer. Det här gäller inte bara invandrare förresten, det finns en del svenskar som gör så också, men de är långt ifrån lika många.

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Precis, även om jag har svårt att tro det.