söndag 15 maj 2011

Hur mycket knarkpåverkade är Kalla Fakta:s "journalister"?

Idag stod följande artikel på SVT text-tv:

Drottningen utreder nazistkopplingar

Drottning Silvia och hennes släktingar ska utreda uppgifterna om hennes fars kopplingar till nazismen. Fynden ska offentliggöras.

-Drottningen ska i det här sammanhanget använda sitt kontaktnät i både Tyskland och Brasilien och med deras hjälp försöka få fram mer information, säger Bertil Ternert, hovets informationschef, till TT.

Bakgrunden är rapportering i TV 4:s Kalla Fakta om att drottningens far, Walther Sommerlath, bland annat 1939 övertog en judisk-ägd fabrik.
Walter Sommerlath avled 1990.

Läs mer om det hela på bl a

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/drottningen-utreder-nazistkopplingar_6166141.svd ,

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.627342-drottningen-utreder-nazistkopplingar ,

http://hd.se/inrikes/2011/05/15/drottningen-utreder/

och

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=260566 .

Hur knarkpåverkade och desperata efter uppmärksamhet är Kalla Fakta:s "journalister egentligen?

Försöker de slå den fascistiska och vitfientliga/"antirasistiska" tidsskriften Expo:s "trash-journalister" ifråga om lögner, eller vad är det frågan om?

Om det är det sistnämnda så får de det tufft, Expo är ju Sveriges mest lögnaktiga och förtalsaktiga tidning.

Ja,  Expo slår till och med Aftonbladet och Expressen på den punkten.

Och vad beträffande journalistik: Visst, jag är ingen journalist, någon journalistutbildning har jag inte heller.
Men ändå är jag mer sanningsenlig i mina bedömanden än vad både Aftonbladet, Expressen och Expo är.

Ta t ex det här med att Kalla Fakta anklagar Drotttningens far för att ha varit nazist, däremot har de sagt någonting om om han var det enda fram till sin död.

Ärligt talat, Kalla Fakta, ska ni köra med lögner så ska ni väl göra det rejält!

Varför anklagar ni inte Drottning Silvia för att vara nazist också? "Sådan far, sådan dotter", heter det ju, om det sedan stämmer jämt är en annan femma.

Vad är det förresten som säger att Walther Sommerlath var nazist bara för att han tog över en judisk-ägd butik?

Har ni på Kalla Fakta hört talas om att det finns ett ord som heter "köpa"? Om så är, vet ni i så fall betyder?

Silvias far köpte säkert fabriken, det var alltså frågan om att han hade ett köpeavtal med ägaren.

Eller vaddå, tror ni att Tyskland under andra världskriget var ett undantag? I så fall, sluta som journalister (men visst fasen, hur ska ni kunna sluta vara någonting som ni inte är?) och jobba som potatisskalare istället.

Men visst, låt oss för några sekunder anta att Kalla Fakta har rätt i sina påståenden om Drottning Silvias far.

Varför tror ni att han var med i Hitlers nazistparti, om han nu var det? Han kanske inte hade något val, han var ju uppenbarligen en högt uppsatt man.

Och vad tror ni hände med vita högt uppsatta män och kvinnor som i Tredje Riket inte ville vara med i nazistpartiet?

Tja, det hela är nog inte konstigare än så här: De hade två alternativ att välja mellan, nämligen att leva eller dö.

"Antingen avrättar vi dig eller också går du med, valet är ditt. Nåå, vilket väljer du?"

Men vaddå, tänker ni nu kanske, tänk om han inte var nationalsocialist då? Skulle han vara med i partiet ändå?

Jaha, okej, ni tror inte att die deutscheland soldatenkraften (ursäkta min dåliga tyska) gjorde processen kort med de som inte stod på NS-sidan då? Detta oavsett vilken etnicitet man hade, det spelade ingen roll om man var tysk eller inte.

På den punkten var Hitler inte lika bra som Josef Stahlin var, för de som inte höll på Stahlin under hans era i Ryssland sattes antingen i Gulaglägren, fängslades eller avrättades.

Stahlin var också värre än Hitler när det gäller folkmord. Eller vad sägs om 10-15 miljoner (Hitler) mot 42,7 miljoner (Stahlin)?

Så till er på Kalla Fakta: Lägg in er på närmaste avgiftningsklinik på obestämd tid.

För TV4 är tillräckligt dåliga och lögnaktiga ändå, de klarar sig bra utan er.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hur vore det om du tog reda på lite fakta? Walther Sommerlath gick med i nazisternas organisation i Brasilien 1934. Det var bara en minoritet av tyskar i Brasilien som gick med i partiet. TV4 har inte anklagat Silvia. Hennes ansvar är endast att förhålla sig till historien. Tycker du hon gör fel nu?

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Jag har tagit reda på fakta, detta märks i mitt inlägg. i annat fall hade jag inte skrivit det igår. Så hur vore det om DU tog reda på lite fakta?
Angående Silvia: Japp, jag tycker att hon borde strunta i vad TV4 anklagar henne och hennes far för, hon vet garanterat mer om sin far än vad TV4 gör. TV4 är bara ute efter lögner emot kungafamiljen, eftersom de vet att sånt säljer. I pappersmedia heter sådant "Lösnummer". Så, ja, jag tycker att hon gör fel. Men det är upp till henne.

Karpstryparn sa...

Tillägg till Anonym: Dessutom gäller det här Tyskland, så hur du kan antyda att Hitlers nazistparti inte existerade är intressant. Och DU anklagar MIG för att inte ha tagit reda på fakta, haha! De flesta människor vet att Hitler hade sitt parti i TYskland, att du antyder att det inte fanns där är minst sagt märkligt. Anser du att Hitler inte tog livet av sig också, eller? Du tror väl att han lever, va?
Du är ju för faan dummare än tåget du (om du nu har hört det uttrycket någon gång).

Magda sa...

Tydligen har nazister som Karpstryparen svårt med läsförståelsen. Ingen har antytt något i stil med det Karpstryparen skriver "hur du kan antyda att Hitlers nazistparti inte existerade är intressant."

Nazistpartiet existerade inte bara i Tyskland, utan även i Brasilien. Det var där Walter Somerlath gick med. Hur svårt var det att förstå? Tydligen gick det över Karpstryparens förmåga i alla fall.

Karpstryparn sa...

Svar till Magda: Kallar du mig för nazist? Fortsätt kalla mig för saker jag inte är, fortsätt med personangreppen, och dina kommentarer blir raderade. Anggående Brasilien: Mitt inlägg gäller Tyskland, inte Brasilien. Är du körd i läsförståelse? Ja, uppenbarligen.
Var exakt har jag påstått att det inte fanns en nazistorganisation i Brasilien? Det jag har sagt är att Hitlers parti fanns i Tyskland, inte Brasilien. Det är skillnad på parti och organisation.
Eller vet du inte det? Uppenbarligen inte.
Ta också reda på vad en nazist är, INNAN du anklagar någon för något personen inte är.

Vargen sa...

Magda, hur kan du påstå att karpstryparen är nazist? Var är dina bevis? Typiskt vänsterfascister som dig, ni häver ur er skit men har aldrig belägg för det ni påstår.
Håll dig till det som inlägget gäller istället för att komma med skitprat!

Karpstryparn sa...

Svar till Vargen: Precis, Magda och andra trångsynta/IQ-befriade idioter kan anklaga mig för allt möjligt, det skiter jag i eftersom jag vet att de har fel.
Men vad exakt det är som är nazistiskt i det som jag har skrivit kan personen ifråga däremot inte svara på.

Vad är det som är nazistiskt med att anse att TV4:s Kalla Fakta smutskastar och ljuger om kungafamiljen? Visst, kungafamiljen är ju lätt byte, men det betyder inte att Kalla Fakta har rätt att sprida lögner om kungafamiljen hur som helst.
Visst, jag tycker inte att varesig kungen eller resten av kungafamiljen gör särskilt mycket annat än att visa upp sig, ändå tycker jag inte att man ska kasta skit på kungafamiljen.

Men det tycker uppenbarligen Magda.

Karpstryparn sa...

Magda, varför anser du att jag är nazist? Beror det på att jag anser att TV4:s Kalla Fakta ljuger om Drottning Silvias far, eller är det något annat som du syftar på?
Kläm fram vad det är som du syftar på, jag tycker det vore kul att få veta dina synpunkter och "belägg".
MEN var saklig, tack!
Din kommentar blir inte raderad då, det lovar jag.