måndag 26 augusti 2013

Man friad för hets mot folkgrupp angående sina tatueringar

För 8 dagar sedan så skrev jag om att en man hade blivit åtalad i Göteborgs tingsrätt på grund av att han har två SS-tatueringar (symbolens egentliga namn är Sig-runan, och är en gammal nordisk symbol) på sina armar, jag lovade i slutet av det inlägget att följa upp fallet om jag fick reda på något mer om det och i så fall också hur domslutet blev.
Och det gör jag nu, för idag kom domen.
Så här blev det:

"En man som åtalats för att en tatuering på hans arm ansågs vara hets mot folkgrupp har friats av tingsrätten.
Tingsrätten anser att en tatuering i sig själv inte kan vara olaglig, trots symboliken. Man påpekar också att tatueringen doldes före manifestationen."

Ja, vad ska man säga om detta? Det enda är väl att rättvisan har segrat i och med att man har tagit hänsyn till bl a den personliga integriteten och att denne man nu kan vandra fritt på gator och torg som en fri man, utan att behöva vara orolig för att bli anmäld igen.
Den som anmäler honom igen för samma sak lär i så fall få sin anmälan slängd direkt i papperskorgen, med tanke på Göteborgs tingsrätts dom.
Med all säkerhet spelade också åklagarens fruktansvärt dåliga pålästhet inför åtalet in också, helt klart är också att hon också bara ville pröva målet.
Själv tror jag dock att hon hade personliga orsaker till att göra det.
Men det är inte säkert att det är slut i och med detta, åklagaren kan nämligen överklaga och därmed driva målet upp i hovrätten om hon så vill.
Men det återstår att se, får jag reda på om det blir så så kommer jag att skriva om det.

Läs mer om den friande domen på t ex följande:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17352146.ab ,

http://www.flashback.se/artikel/3783/nazist-tatueringar-friade-fran-hets-mot-folkgrupp ,

https://www.flashback.org/t2206931

och

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/man-friad-for-nazisttatuering?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Vastnytt+(svt.se+-+V%C3%A4stnytt) .

Och här har ni mitt inlägg om själva rättegången emot mannen ifråga: http://karpstryparn.blogspot.se/2013/08/aklagare-i-goteborg-kraver.html .

lördag 24 augusti 2013

Klockren kommentar om Vänsterpartiet och Centerpartiet i Facebookgrupp

Jag har mer och mer börjat tycka att Facebook är ett ganska intressant community faktiskt, ta bara t ex alla politiska grupper som finns där. Är det frågan om en öppen grupp så kan man ju själv sitta och läsa i den utan att vara medlem där.
Under den här veckan har en Facebookgrupp som heter "Diskutera Politik UTAN att gå till personangrepp och balla ur...." fångat mitt intresse, mycket intressanta diskussioner som finns där.
Gruppen var öppen tidigare men är nu av någon anledning sluten, är en grupp sluten så innebär det tydligen att alla (som har ett Facebookkonto då förstås) kan se vilka som är med i den men också att bara medlemmarna kan läsa vilka inlägg och kommentarer som skrivs där.
Vem som helst får däremot ansöka till gruppen, enligt vad som stod i dess presentation när gruppen var öppen så är den tydligen till för alla oavsett åsikter eller politisk tillhörighet.

I alla fall fick jag idag reda på att en i mitt tycke klockren kommentar hade skrivits i gruppen, kommentaren gällde Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet.
Jag är själv inte medlem i gruppen, men känner några som är det.
De undrade förresten om jag kunde tänka mig att göra lite reklam för den (de brukar läsa min blogg för övrigt), jag tycker att gruppen verkar seriös och bra (ta t ex det faktum att man om man bryter emot gruppens regler får en varning och om man inte sköter sig därefter åker ut) och bestämde mig därför att göra det.
Angående den klockrena kommentaren så löd den förresten så här:

"Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet har tydligen samma mål: Alla tre vill åka ut ur riksdagen i valet 2014, i annat fall skulle väl dessa tre partier knappast kräva fri invandring, månggifte, slopad skolplikt samt några andra gemensamma stolliga saker. Men Miljöpartiet och Vänsterpartiet lär nog tyvärr inte åka ut ur riksdagen, deras målsättning har slagit fel. Miljöpartiet är lite för stort för det, Vänsterpartiet ligger närmare till hands dock procentuellt sett. Men Centerpartiet kommer garanterat att åka ut, vad annat kan de göra när de har en partiledare som med sina absurda krav har lyckats med att få ner sitt parti till 3 % i samtliga opinionsmätningar sedan nästan ett helt år tillbaka."
 
Klockren kommentar det!
Eller vad tycker ni själva?
 

fredag 23 augusti 2013

För mycket annat politiskt engagemang just nu

Om ni undrar varför det har varit så dåligt med bloggandet på sistone så beror det på att jag är politiskt engagerad ganska mycket på andra håll och kanter sedan en tid tillbaka, det har även gått så långt att jag har börjat drömma om det när jag sover också.
Men det är inte första gången jag har varit med om detta, när man är så engagerad som jag är just nu så är det alltså dags att ta ett litet break från bloggandet.
Därför blir det inget mer bloggande den här veckan, men ska försöka hinna med något blogginlägg till veckan istället.
Så nu vet ni hur det ligger till.
Vi ses till veckan!

tisdag 20 augusti 2013

De intoleranta pridemänniskorna

På sistone har det varit väldigt väldigt livat kring att Ryssland har s k antihomolagar, enligt de som är emot detta så ska då Ryssland alltså vara emot hela människosläktet i stort.
Men de människor som anser detta är minst sagt oallmänbildade, artbenämningen homo sapiens sapiens syftar ju på nutidsmänniskans art och inte på ett gäng enskilda personer.
Dessutom har nu pridehetsen infekterat den svenska idrottsrörelsen också, t ex i form av att några idrottsstjärnor som nyss har varit med i friidrotts-VM i Ryssland då målade sina naglar i de s k "regnbågsfärgerna", alltså de färger som symboliserar den s k priderörelsen.
Eftersom de anser att det är fel att det finns människor som inte tycker om pridefestivaler så borde de hoppa av idrottsrörelsen och börja måla tavlor istället.
Alltså: Skippa nagelmålandet, och var seriösa i ert målande istället!

Som tur är så finns det dock seriösa människor i den svenska idrottsrörelsen, t ex Stefan Lindeberg som är ordförande i Sveriges olympiska kommitté (SOK).
Enligt honom kommer det inför OS i Sotji nästa år nämligen inte att tillåtas några sådana ställningstaganden.
Skälet till detta är paragraf 51 i den olympiska rörelsens stadgar, den paragrafen säger så här:

"Ingen demonstration eller politisk, religiös eller etnisk propaganda är tillåten på OS-områden".

Så länge det finns trångsynta, intoleranta, djupt okunniga och rädda människor mitt ibland oss som förespråkar pridefestivaler och pridetåg på alla håll och kanter, t ex inom idrotten, så måste vi andra agera för att motverka deras fördomar.
Vi måste bemöta dem med att reagera och agera, inte acceptera deras fördomar genom tystnad utan med en tydlig tydlighet förklara att deras fördomar inte är okej.
Dessutom förstör pridefestivaler och pridetåg för homosexuella och andra HBT-människor som deltar i dem, detta genom att många människor (både deras egna och andra) under dessa sammankomster utmärker sig någonting så överdrivet och vulgärt att det är fullständigt absurt.
Dessa beteenden drabbar inte bara de HBT-människor som bete'r sig normalt och skötsamt, utan även på sikt heterosexuella människor.
Detta måste alltså på alla håll och kanter motverkas.

Läs mer om det hela på t ex följande:

http://www.dn.se/sport/inga-svenska-regnbagsfarger-i-os/ ,

http://hbl.fi/sport/2013-08-20/489071/inga-svenska-regnbagsfarger-i-os ,

http://www.expressen.se/sport/sok-inga-svenska-regnbagsfarger-i-os/ ,

http://hd.se/sport/2013/08/20/inga-svenska-regnbagsfarger-under/

och

http://www.svt.se/sport/inga-svenska-regnbagsfarger-i-os .

söndag 18 augusti 2013

Åklagare i Göteborg kräver fängelsestraff för tatueringar

Hur det svenska rättsväsendet fungerar är många gånger intressant, det tycker i alla fall jag. I torsdags närmare bestämt var det nämligen en rättegång där en man åtalades i Göteborgs tingsrätt för två tatueringar som han har, närmare bestämt två SS-tatueringar. Åklagaren som driver målet yrkade på fängelsestraff.
Jag råkade av en händelse få reda på denna rättegång, jag tyckte den verkade intressant och bestämde mig för att gå dit.
Men jag har faktiskt aldrig sett eller hört en åklagare som var så fruktansvärt dåligt påläst om det åtal som hon skulle driva, det verkade faktiskt som om hon hade läst igenom samtliga punkter på mindre än en 7-minuters kafferast.
Helt klart är i alla fall att hon inte hade en aning om situationen, t ex visste hon inte ens vilket parti det var som hade anordnat den demonstration under vilken tatueringarna syntes.

Det var nämligen så här att det i Kortedala i Göteborg hade skett en demonstration anordnad av Nationaldemokraterna, det var alltså inte Sverigedemokraterna som hade anordnat den som åklagaren påstod.
Men detta visste uppenbarligen inte åklagaren, istället påstod hon under hela 4-5 stycken tillfällen under rättegången att det var Sverigedemokraterna.
Till slut var den åtalade tvungen att rätta åklagaren genom att tala om för henne vilket parti som hade anordnat demonstrationen, åklagaren förlorade alltså redan där all trovärdighet.
Men det var inte slut med otrovärdigheten där, ånej.
T ex struntade både åklagaren och den polisman som vittnade emot den åtalade att bry sig om en sydafrikansk svastika på den åtalades ena arm medan man riktade in all energi man hade på en SS-tatuering som satt alldeles bredvid svastikan.
Mycket intressant det här, man väljer alltså att bortse ifrån en tatuering vars motiv redan ifrån början klart och tydligt klassas som hets mot folkgrupp medans man istället riktar in sig på en tatuering som från början är en fornnordisk symbol, närmare bestämt den s k sig-runan.
Den är dock sedan andra världskriget klassad som hets mot folkgrupp, men i sin ursprungliga betydelse är den inte det.
Varför tog man inte upp den sydafrikanska svastikan (vilken kallas för Triskelon) också? Åtalet var minst sagt väldigt motsägelsefullt.

En annan sak som är intressant var också att det var en polis som hade anmält mannen, och alltså ingen privatperson.
Ändå gick den åtalade enligt egen utsaga förbi 30-40 personer, s k motdemonstranter, hans tatueringar var fullt synliga men ingen av dessa anmälde honom för det.
Varför var det så viktigt för just polisen att anmäla honom, och inte för motdemonstranterna? Dessutom uppgav mannen att han inte hade tatuerat sig för att visa hat emot någon annan folkgrupp, utan för att de för honom representerar kraft och styrka. Han hänvisade också till sig-runans ursprungliga betydelse.
Det lustiga är åklagaren uppenbarligen visste om detta (enligt henne själv visste hon om vad sig-runan från början står för), men bortsåg ifrån det. Både åklagaren och polismannen ifråga begick också tjänstefel, eftersom de struntade i Triskelon. Den är för övrigt en mycket gammal symbol som har använts i många kulturer genom årtusenden.
Men skulle den åtalade bli dömd för sina tatueringar så skriver personen ifråga svensk historia, eftersom ingen i Sverige någonsin har blivit dömd för en tatuering. Den åtalade har dessutom blivit polisanmäld två gånger tidigare för sina båda tatueringar i samband med demonstrationer, men blivit friad båda gångerna då brott inte har kunnat styrkas.

Men skulle han bli dömd så sätter det punkten på en mycket intressant sak, nämligen följande:
Han och andra som har tatueringar på sin hud som enligt svensk lag är hets mot folkgrupp kan då i princip inte ens gå utanför sin egen dörr utan att bli anmälda, i hans eget fall t ex kan han bli anmäld hur många gånger som helst.
Och vad kallas sådana anmälningar? Jo, trakasserier. Om så skulle ske kan mannen ifråga kräva skadestånd för psykiskt lidande, vilket han i så fall ganska säkert kommer att få.
Och kan man kräva att en person ska ta bort sina tatueringar emot sin vilja? Svar nej!
Dessutom är det ett brott emot den personliga integriteten att försöka döma en person för någonting som är inpräntat i hans eller hennes hud.
Att åklagaren även försökte utmåla den svenska ihoprullade flagga som den åtalade bar på på vägen till demonstrationsplatsen till att ha någonting att göra med 30-talets Sverige då nationalsocialisterna i form av t ex partiet Lindholmarna hade stort politiskt inflytande är också intressant.
Åklagaren hade alltså inte bara blandat ihop två helt olika partier, hon hade också blandat ihop två helt olika årtionden som det skiljde minst 70 år emellan.
Som sagt så var det alltså en mycket intressant rättegång det här, inte minst på grund utav åklagarens extremt djupa okunnighet då.

Enligt vad jag vet så väntas domen komma nu på fredag, men oavsett om den åtalade blir dömd eller inte så kommer domen att överklagas till hovrätten.
Alltså: Blir han dömd så driver försvaret det vidare till hovrätten, och blir han inte det så driver åklagaren det vidare till hovrätten.
Om det går och om jag då därmed får reda på någonting mer om det här så kommer jag att följa upp det med ett annat blogginlägg.
Håll ögonen öppna alltså!

tisdag 13 augusti 2013

Varför snyfthistorier om två muslimska självmordsbombare som fick som de ville?

Igår så skrevs det i svensk PK-media metervis med snyfthistorier om de två muslimska bröderna Hassan och El Moatassem som bodde i Borås, dessa båda hade tränat upp sig till självmordsbombare för att delta i kriget i Syrien.
Hur tränar man till självmordsbombare förresten? Jag menar, utlöses bomben eller bomberna så dör man ju. Det är ju verkligen inte mycket till träning det.
Så varför "gråta" över att två självmordsbombare har dött? De fick ju som de ville eftersom de dog, det var ju deras målsättning. För så gör ju självmordsbombare.
Eller skrevs det snyfthistorier om dem för att de var muslimer? I så fall är det diskriminerande emot andra folkgrupper, ingen är bättre och ska framhävas mer än någon annan, heter det ju.

Läs mer om de två muslimska självmordsbombarna som fick som de ville på t ex följande:

http://www.expressen.se/nyheter/broderna-fran-boras-dog-i-kriget-i-syrien/ ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5614882 ,

http://samladesaker.wordpress.com/2013/08/12/broderna-fran-boras-dog-i-kriget-i-syrien/

och

http://www.friatider.se/svensklibanesiska-jihadisterna-hassan-21-och-moatasem-18-doda-i-syrien .

fredag 9 augusti 2013

Den infekterade debatten om vargen

Jaha, så var det då återigen dags för en varghatarartikel, denna gång i NWT:s (Nya Wermlandstidningen) debattsida.
I större delen av debattartikeln visar de båda insändarskribenterna Monica Didriksson (som är vice ordförande för LRF Västra Götaland) och Britt-Marie Nordqvist (som är styrelseledamot för LRF Värmland) att de inte riktigt vet vad de pratar om, ta t ex det här med att "Med en ökad vargstam föreligger en ökad risk för angrepp".
Angrepp på vaddå? På får och andra betesdjur? På älgar och annat vilt?
Eller menar Monica Didriksson och Britt-Marie Nordqvist att vargar börjar frångå sin rovdiet, och äter bark istället?
Vad det är för sorts angrepp som det handlar om verkar inte de båda insändarskribenterna kunna svara på, detta i alla fall enligt debattartikeln.
Som sagt, större delen av insändaren visar prov på okunnande, fördomsfullhet och inskränkthet varvat med rena lögner. Men på en punkt har de rätt, nämligen om följande:

"Debatten om hur många vargar Sverige skall ha och var de skall finnas förs allt för ofta över huvudet på dem som berörs."

Detta håller jag helt och hållet med om, självklart ska de styrande politikerna lyssna på de människor som bor på lansbygden oavsett om de har djur eller inte.
Men det får inte bli så att man enbart lyssnar på dem, lika lite ska man lyssna enbart på de som förespråkar varg.
För det finns extremister på både vargförespråkarsidan och vargmotståndarsidan, de på vargmotståndarsidan vill utrota allt vad varg heter medan desamma på vargförespråkarsidan vill att vargen ska framåt på alla håll och kanter.
Jag själv har varit vargförespråkarextremist, i min agenda ingick dock inte mordhot och annat liknande mot jägare.
Men jag ändrade inriktning så småningom, jag började tänka.
Idag försöker jag se "problemet" från båda synvinklarna.
Jag skriver ordet "problemet" inom citattecken på grund av det är inte är något problem, vargen gör bara vad den alltid har gjort, nämligen jagar.
Dessutom går det inte att klandra ett djur för att ta lätttillgänglig föda.
Vad skulle man själv välja om man vore varg? Ett friskt och starkt rådjur som springer runt här och var utan begränsning och därmed har alla chanser att undkomma, eller ett får eller annan liknande kreatur som knallar runt i en inhägnad och inte kan ta sig längre än den räcker?
Ja, svaret på dessa båda frågor är ju givet, i alla fall om man tänker logiskt.
Sedan har vi det eviga tjatet om att inga försök att stoppa varg räcker, utom gevärskulor.
Vilket jävla bullshit, säger jag, okunnigt bullshit dessutom!
Till de som anser detta: Det finns en gräns för hur högt en varg kan hoppa, testa att sätta upp stängsel som är högre än vargens "höjdhoppsgräns" och ni har löst problemet.

Och till de jägare som klagar över att vargen förstör jakten för att den tar deras bytesdjur: Jaha, så vargen ska bli vegan då eller? Har ni jägare hört talas om evolution? Den åstadkommer inte saker på en 5-minuters kafferast, om jag säger så.
Däremot är ni genomkorkade om ni tror att det inte finns en risk att släppa er jakthund om ni jagar där det finns varg, de jägare som kan tänka logiskt är medvetna om denna risk.
Så hur många av er jägare kan tänka logiskt? Det är min fråga till er det.
Dessutom behövs det mer friskare vargar i Sverige från t ex Ryssland och Rumänien, detta för att inte den svenska vargstammen ska drabbas av inavel, något som i viss mån redan sker.
Märkligt förresten att sådana länder inte har några vargproblem, med tanke på hur stora vargstammar de har.
Har människor som bor där lärt sig att det finns riktiga problem att ta tag i, istället för att vara inskränkta och trångsynta tro?

Läs hela debattartikeln på http://www.nwt.se/asikter/debatt/article1355611.ece?service=refresh .

måndag 5 augusti 2013

Med Vänsterpartiets förslag om HIV finns det inga människor kvar

Om jag vore en ledande vänsterpartist så skulle jag försöka medverka till att mitt parti fick bättre resultat i opinionsmätningarna, inte att det gick sämre och sämre för det.
Visst, Vänsterpartiet är ju inte lika illa ute som Kristdemokraterna och Centerpartiet (vilka ständigt sedan den senaste tiden ligger på c:a 3 %, rejält under riksdagsspärren alltså), men det är ändå inte så värst långt ifrån.
Och nu gör Vänsterpartiet ytterligare ett försök att åka ut ur riksdagen, detta i form av en debattartikel på SVT Debatt skriven av deras idiotförklarade representant Hans Linde.
Japp, ni läste rätt, jag skrev ordet idiotförklarad. För vad kan man annat vara när man vill att hiv och aids ska öka i Sverige, istället för att minska.
Visst, folk skyddar sig tillräckligt lite ändå när det gäller könssjukdomar av olika slag, men får Vänsterpartiet som de vill så ska det tydligen inte finnas någon människa alls kvar i Sverige.
Nej, alla ska dö i förtid i aids, det är den enda rätta vägen tydligen!
Men det räcker inte med det, ånej. Vänsterpartiet vill också att månggifte införs, samt att varje barn ska få ha mer än en vårdnadshavare.
Vad beträffande det sistnämnda så säger det ännu mer om hur djupt okunniga partiets representanter är, som bekant är det ju nämligen så att det finns gott om föräldrar som har delad vårdnad om sina barn.
Men sammanfattningsvis: Hur har Vänsterpartiet tänkt att månggifte och delad vårdnad ska kunna genomföras, när det inte finns någon eller några människor kvar i Sverige?
För vad händer med en människa som får hiv? Jo, av hiv blir det aids.
Och vad händer om man får aids? Jo, man dör!
Men visst, försök att förklara detta för en vänsterpartist, och ni får typ följande till svar:

"Usch och fy på dig, din inskränkta ynkliga lilla rasist, du har ingen aning om vad du pratar om! Jag vill inte prata med sådana äckliga människor som dig, ni vet ju ingenting!"

Jaha ja, den sortens resonnemang bevisar ju bara vilka det är som vet någonting, och vilka det är som inte gör det.
För en sak står nämligen glasklar: Vänsterpartister vet uppenbarligen inte att man dör av aids!
Därmed faller grunden för resten av Vänsterpartiets förslag i form av månggifte, delad vårdnad (det sistnämnda finns ju förresten redan) osv.

Läs mer om det hela på t ex följande:

http://www.friatider.se/vansterpartiet-vill-legalisera-hiv-spridning ,

http://www.nationell.nu/2013/08/04/vansterpartiet-vill-legalisera-hiv-spridning/

och

http://debatt.svt.se/2013/08/03/det-racker-inte-att-fjadra-sig-i-prideparaden-politiker/ .

lördag 3 augusti 2013

HBT-minister Erik Ullenhag vill ha könsoperationer redan i livmodern

Vad ska man säga om integrationsministern (förlåt, den lobotomerade ministern, menar jag) Erik Ullenhag? Visst, han är både inkompetent, IQ-befriad, lider av tvångssyndrom, är i desperat behov av att göra allt han kan för att förvränga verkligheten, sprida myter osv.
Men nu är det väl frågan om han inte ändå definitivt är färdig för hispan.
Har han ens lämnat den förresten? Att vara politiskt korrekt integrationsminister är tydligen bara ett annat uttryck för att ha tillfällig permission från hispan.
Dessutom kan han nu även kalla sig för "HBT-minister"....vad nu det är för någonting.
Angående sin roll som HBT-minister så vill nu Ullenhag gå ett steg längre än att bara vuxna människor ska få könsoperera sig, han kräver nu att även barn ska få göra det.
Däremot är han väldigt tyst om hur långt ner i åldrarna man ska gå.
Är det frågan om 17 år? Eller kanske 10 år?
Eller är det ännu längre ner??
Får integrationsminister/"HBT-minister" Erik Ullenhag som han vill så måste man nämligen kunna könsoperera sig redan när man ligger i livmodern!
Men hur sjutton ska det gå till då?
Man undrar ju vad Ullenhag hade i biologi när han gick i skolan, tydligen gick han inte på biologilektionerna alls med tanke på hans absurda resonnemang.
Han säger ju t ex följande:

"Det finns ett antal saker man får göra först när man är 18, men det här är ett läge där man mycket tidigare känner en väldig hopplöshet för att man är född i fel kön."

Och vad är det som säger att alla människor är födda i fel kön? Nej, in med dig på hipsan, Erik Ullenhag, och stanna sedan där.
För där hör du hemma!

Läs mer om det hela på t ex följande:

http://www.exponerat.info/hbt-minister-ullenhag-vill-lata-barn-byta-kon/ ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/18-arsgrans-for-konsbyte-kan-sankas_8394602.svd

och

http://www.friatider.se/hbt-minister-ullenhag-vill-lata-barn-byta-kon .